fbpx

Evlenme Teklifi Ederken Dikkat Etmeniz Gereken 3 Detay

,

Hayatta yapılabilecek en önemli tekliflerden biridir evlilik teklifi, değil mi?  Birbirlerini seven çiftlerin ortak hayali bu teklifin ardından başlayacak süreçtir. Evlilik öncesi hazırlıkları, güzel bir düğün, mutlu bir evlilik, anne – baba olmak ve beraber yaşlanmak. Bu süreci başlatacak olan “Benimle evlenir misin?” sorusunun özel bir şekilde sorulması birçok kadının beklentisidir. Evlenme teklifi ederken bazı şeyleri dikkate alırsanız kız arkadaşınıza ve kendinize unutulmaz bir anı armağan etmiş olursunuz.

1. Güzel Bir Sürpriz Organizasyon İyi Bir Etki Yapar

Bu çok özel teklifi şık, romantik, manzaralı bir mekanda yapabilirsiniz; kalabalık bir cadde, bir sinema veya tiyatro salonu, kumsal, tekne, helikopter, kendi eviniz veya başka bir ev, otel odası gibi pek çok ortamda da.  Partnerinizin bundan hoşlanacağını düşünüyorsanız ve bütçeniz elveriyorsa profesyonel bir organizasyon şirketiyle görüşme yoluna gidebilirsiniz. Hayatımın Sürprizi ekibi olarak İstanbul’da sürpriz organizasyonlar yapma konusunda deneyimliyiz ve size yardımcı olmaktan zevk duyarız.

Organizasyonu belki arkadaşlarınızın da yardımıyla kendiniz hazırlamayı da tercih edebilirsiniz tabii. Bunun için önce mekana karar vermelisiniz. Teklifi şık bir mekanda baş başa otururken yapmayı mı düşünüyorsunuz? Yetkililerle görüşüp özel olarak süslenmiş bir masa hazırlatmak, mekanın bir bölümünü size tahsis etmek gibi imkanlar sağlayıp sağlamayacaklarını öğrenebilirsiniz. Detaylı bir organizasyon düşünmeseniz bile kız sevgilinizi mutlu edecek ufak tefek sürprizler yapmanızı tavsiye ederiz. Örneğin yüzüğün masaya değişik bir şekilde getirilmesini ayarlayabilirsiniz.

Bir sokak organizasyonu düşünürseniz arkadaşlarınız önceden anlaştığınız bir noktada karşınıza çıkıp üstüne teklif sözleri basılmış bir afiş açabilirler. Sokakta canlı müzikle evlenme teklifi yapmayı da düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınızla görüşerek sokak ortamında uygulanabilecek başka fikirler de bulabilirsiniz. Teklifi açık havada yapmanın yollarından biri de uygun bir parkın bir bölümünde güzel bir köşe hazırlamak veya romantik bir piknik ortamı hazırlamak olabilir.

Ekonomik bir teklif yapmak istiyorsanız

Bunun yolu, içinde tanıdıklarınızın da yer aldığı bir teklif videosu hazırlamak olabilir. Evinizi mumlarla, çiçeklerle, balonlarla süsleyip, fotoğraflarınızdan oluşan bir köşe, belki 2 kişilik romantik bir masa hazırlayıp kız arkadaşınızı davet etmek de iyi bir alternatif olabilir. Benzer bir organizasyonu bir otel odası kiralayıp orada da gerçekleştirebilirsiniz. Kendi eviniz uygun değilse bir tanıdığınızın evini kullanmak veya kısa süreli olarak kiralanabilecek bir ev aramak gibi alternatifler de düşünülebilir.

Evlilik teklifini helikopter, tekne, tiyatro veya sinema gibi ortamlarda yapmak için çoğu zaman profesyonel yardım almak gerekir.

Organizasyon mekanında kullanacağınız süsleme unsurlarının rengi ve tarzı ile yemek ve müzik gibi detayları sevgilinizin beğenilerine göre ayarlamanız güzel olur. Ortamda en sevdiği çiçeklerin, favori rengindeki aksesuarların kullanıldığını, masada sevdiği türden yiyecek ve içeceklerin bulunduğunu görmek onu daha çok mutlu eder. Ortak anılarınız arasında çok özel bir yeri olacak olan bu değerli anları güzelleştirmek için hayal gücünüzü çalıştırın ve elinizden gelenin en iyisini yapın. Onun gözlerinde gördüğünüz mutluluk gözyaşları ve vereceği “Evet” cevabı sizi de mutlu edecek.

2. Evlenme Teklifi Yüzüğü

Pek çok kadın bu teklifi alırken parmağına bir tektaş yüzük takılmasını bekler. Aslında buna mecbur değilsiniz. Ama internet ortamındaki görsellerde, videolarda, dizilerde görülen örneklerin hemen hepsinde böyle bir yüzük var, bu da kadınların buna heves etmesine yol açıyor. Yüzük takmamanızın sevgiliniz için sorun olmayacağını biliyorsanız mesele yok, ama böyle bir beklentisi varsa bütçenize uygun bir yüzük almanızda fayda var. Bütçeniz kısıtlıysa pahalı bir yüzük almak için kendinizi zorlamayın, teklifinize “Evet” cevabı aldıktan bir süre sonra zaten evlilik yolunda birçok masraf yapmanız gerekecek. İyi bir araştırma yaparak mali durumunuzu sarsmayacak zarif bir yüzük bulabilirsiniz.

3. Sözlerin Ve Davranışların Önemi

Teklifinizi yapacağınız gün çok heyecanlı olabilirsiniz ve bu normaldir ama heyecanınıza biraz hakim olmanız gerekiyor. Fazla tedirgin ve gergin görünürseniz kız arkadaşınız yeterinde kararlı olmadığınızı düşünebilir. Rahat hissetmek ve görünmek adına boş sözler söyleyip gereksiz şakalar yapmaktan da kaçınmalısınız. Mümkün olduğu kadar güvenli görünün ve önceden düşünülmüş evlenme teklifi sözleri ile teklifinizi yapın. Önceden biraz çalışmak bunları daha rahat söylemenize yardımcı olur. Teklif öncesinde uzun bir konuşma yapmamanızı tavsiye ederiz. Onun sizin için ne kadar değerli olduğunu, neler ifade ettiğini anlatan birkaç içten ve güzel söz yeterlidir. Böyle bir yeteneğiniz varsa teklifi kendi yazdığınız kısa bir şiirle de yapabilirsiniz. Teklif anında erkeğin diz çökmesi yaygın bir eğilimdir. Bir sebeple size çok rahatsız edici geliyorsa bunu yapmayın, fakat öyle bir durum yoksa yapmanızı öneririz.


Yorum Yap

Chat with us on WhatsApp